Els 400 alumnes de 4rt d’ESO de la Garrotxa realitzen les proves de competències bàsiques del Departament d’Ensenyament de la Generalitat

Els 400 alumnes de 4rt d’ESO dels instituts garrotxins han realitzat avui les proves de competències bàsiques organitzades pel Departament d’Ensenyament per determinar el grau en que l’alumnat d’aquest últim curs obligatori és capaç d’aplicar coneixements, habilitats i actituds per resoldre problemes o situacions que pot trobar en un futur fora del centre educatiu.

Llengua Catalana i Matemàtiques són les dues proves de competències bàsiques que han realitzat avui els alumnes de 4rt d’ESO de tot Catalunya. Un text de ‘Tirant lo Blanc’ i una reflexió sobre l’ús d’internet han estat els dos textos de comprensió lectora de la prova de català. En la part de redacció han hagut d’escriure un text sobre com seria un dia sense Internet.

Demà al matí els alumnes realitzaran les altres dues proves, la de Llengua Castellana i Llengua estrangera. A la Garrotxa han estat un total de 400 alumnes de 7 instituts els que han realitzat les proves, que enguany eren obligatòries per a tots els estudiants. Aquestes són unes proves que serveixen per evaluar el nivell dels alumnes, no només a la Generalitat, sinó també al centre. En el cas de l’Institut Montsacopa la directora Teresa Danés explica que un cop rebuts els resultats es fan arribar a cara departament que els analitza i així els serveix per poder millorar aquells aspectes en els que els estudiants estaven més fluixos.

Les proves són d’aplicació i correcció externa al centre, pel que s’han mobilitzat professors d’educació secundària d’altres centres que són els que donen les instruccions, entreguen i recullen les proves i vigilen les aules.

Tot i que les proves no tenen un valor evacuatiu als expedients dels alumnes, els resultats, que està previst que es coneixeran el 7 d’abril, no només es donaran a conèixer als centres educatius sinó que també s’enviaran informes a les famílies.