Els desfibril·ladors públics a la demarcació de Girona ja han salvat 24 vides

Des de la posada en marxa del projecte de desfibril·ladors públics a Girona, s’han salvat 24 vides. El projecte ha tingut un cost de 3 milions d’euros i cada desfibril·lador costa 18 euros al mes, un preu molt assequible, segons el cardiòleg Ramon Brugada, ja que assegura que no es pot posar preu a les vides.

Fa un any que Girona compta amb 750 desfibril·ladors repartits per tot el territori. Des de llavors s’han salvat 24 vides utilitzant aquests aparells. Una dada que encara no es pot valorar si són moltes vides salvades o poques en un any però el que sí tenen clar els metges és que cada vegada se’n salvaran més.

Aquest projecte de desfibril·lació pública és el més gran d’Europa i ha costat 3 milions d’euros. Amb tot, representa que cada desfibril·lador costa uns 18 euros al mes amb manteniment inclòs. Un preu assequible, tenint en compte que salva vides des dels 14 anys fins als 80.

El repte més important, ha assegurat que va ser fa dos anys quan varen aconseguir canviar la llei perquè gent que no formada pugués utilitzar els desfibril·ladors.

 

Deixa un comentari