Les empreses dels polígons d’Olot busquen alternatives equivalents a la fibra òptica, que no acaba d’arribar

L’empresa Bé i Bo Cash acaba d’instal·lar-se al polígon del Morrot Pla de Baix d’Olot. Davant la impossibilitat de comptar amb fibra òptica, va contactar amb la xarxa d’Electrònica Joan Xartic, un operador que està proporcionant fibra òptica a partir de la Xarxa Oberta de Catalunya, que s’està desplegant a la Garrotxa. Si la xarxa pública encara no ha arribat fins a l’adreça de l’empresa, Xartic li ofereix altres alternatives, com aquest sistema d’antenes que aporta una velocitat d’Internet equiparable a la fibra òptica.

La retallada del 35% del desplegament de la fibra òptica anunciada per Telefònica no afectarà la distribució de la xarxa previst per al 80% de les llars d’Olot, però deixa més lluny el desplegament de la fibra als polígons industrials de la ciutat. L’Ajuntament d’Olot vol garantir l’arribada de la tecnologia a les empreses a través de la Xarxa Oberta de Catalunya. Mentre la fibra òptica no arriba a tots els racons dels polígons, les empreses olotines busquen alternatives per no perdre competitivitat.