L’ONG Nzuri Daima de Sant Joan les Fonts ven estàtues africanes per ajudar algunes comunitats de Tanzània i Uganda

Estàtues africanes en una masia de Sant Joan les Fonts. Per molt estrambòtica que sembli la combinació té una explicació ben racional. En aquest mas, el Molí Nou, hi viuen l’Enric Giralt i l’Almudena Barbero, els dos ideòlegs d’una ONG amb el punt de mira fixat en l’Àfrica i els seus col·lectius mes vulnerables, amb origen en la vocació de tots dos per ajudar els altres. Nzuri Daima va sorgir fa dos anys amb un objectiu molt clar. A més d’ajudar dones embarassades i gent gran, es pretenia apropar els nens africans als d’aquí. Per això, van aprofitar les noves tecnologies.

Les estàtues són una font de finançament per a l’ONG, i és que la seva filosofia no és la d’aportar tots els diners, sinó la de dividir responsabilitats. Per molt que la percepció des d’Europa pugui ser que la pobresa a l’Àfrica ha estat sempre molt important, la realitat és que la crisi del món occidental també ha afectat molt de cares al funcionament de l’ONG.

El lligam entre La Garrotxa i racons oblidats de l’Àfrica com Tanzània i Uganda gairebé no existeix, però ONGs com Nzuri Daima enllacen dues realitats absolutament diferents i, al cap i a la fi, acaben apropant persones.

Deixa un comentari