La primera Jornada Pessebrista es farà a Olot al mes de març per reforçar la marca de qualitat del pessebrisme olotí

Olot celebrarà la primera Jornada Pessebrista. Serà el cap de setmana de 7 i el 8 de març i serà una jornada dirigida a agrupacions i professionals d’arreu del país per tal de recuperar i reforçar la marca de qualitat del pessebrisme olotí. La jornada l’han organitzat conjuntament l’Ajuntament d’Olot, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa i el Museu dels Sants.

Olot és una ciutat referent en el món del pessebre i la imatgeria religiosa pels nombrosos tallers i artesans que alberga la ciutat.
Amb l’objectiu de potenciar l’activitat comercial i dinamitzar el sector del pessebrisme ha nascut la primera Jornada Pessebrista que es celebrarà el cap de setmana del 7 i el 8 de març. La jornada està pensada específicament per a col•leccionistes, agrupacions i professionals del pessebrisme de fora de la Garrotxa.

La Jornada s’organitza amb l’objectiu que “els tallers de sants recuperin els guixos i motlles tradicionals i puguin rebre encàrrecs de les associacions de pessebres de Catalunya i l’Estat Espanyol” explica Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat. Xevier Palomo, membre de l’organització,  les defineix com “unes jornades de caire tècnic, molt especialitzades, que puguin despertar l’interès del públic, que tot i ser minoritari, poden ser els clients potencials de la producció de qualitat que es fa a Olot”.

Les jornades es desenvoluparan al llarg del cap de setmana del 7 i el 8 de març. A banda de la visita a la Casa Museu Can Trincheria, a Sant Esteve i a tallers d’artesans de la ciutat. Els dos punts forts de la jornada són la conferència sobre la col•lecció Renart del Museu dels Sants on per primera vegada els assistents podran veure amb detall les peces més representatives de la col•lecció i el Olot 100% pessebrista, un espai de trobada, intercanvi i relació entre les associacions i tallers i artesans d’Olot

x