L’Ajuntament d’Olot culmina el pla d’estalvi energètic de l’enllumenat públic a les entrades de la ciutat

Després d’efectuar un pla d’estalvi energètic en els edificis públics i canviar els punts de llum del casc antic d’Olot, ara l’Ajuntament està a punt de finalitzar el pla d’estalvi en l’enllumenat públic de les entrades de la ciutat. L’actuació va començar passat l’estiu i té previst finalitzar abans de finals de mes.

L’Ajuntament d’Olot està canviant aquests dies l’enllumenat públic de la carretera de les Tries. Ha canviat els llums de sodi per llums de leds. A més, ha acostat un metre els llums sobre el carrer per augmentar la visibilitat. Era una demanda reivindicada llargament pels veïns, que es queixaven que els llums quedaven amagats entre els arbres. Ara aquest problema s’ha pogut solucionar.

L’actuació que s’està portant a terme aquests dies a la carretera de les Tries i també a l’avinguda de Girona formen part del pla d’estalvi energètic que s’està efectuant sobre l’enllumenat públic a les entrades de la ciutat. El consistori ha substituït els llums de sodi per leds en 370 punts de llum per un pressupost de més de 250.000 euros. Els nous llums tenen una vida de 50.000 hores i representen un estalvi de 50.000 euros anuals. L’Ajuntament calcula que podrà amortitzar la inversió en cinc anys.

Les actuacions del pla d’estalvi energètic van començar passat l’estiu i és previst que finalitzin abans de finals de mes. L’Ajuntament d’Olot no descarta noves actuacions en alguns sectors de la ciutat, com els carrers d’accés al barri vell o el vial Sant Jordi. S’aniran efectuant a mesura que el consistori disposi de partides per portar a terme aquesta mena d’actuacions.