L’Ajuntament d’Olot destina 10.000 euros a iniciatives que seran decidides pels joves de la ciutat en una assemblea el proper 27 de març

L’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot destina 10.000 euros del pressupost a projectes que seran decidits pels mateixos joves a través d’una assemblea. La iniciativa l’han anomenat Pressupost Participatiu. Els joves de la ciutat tenen temps fins al 6 de març per presentar les seves propostes. Seran elegides en l’assemblea de decisió que se celebrarà el 27 de març.

L’espai Ideal d’Olot va acollir ahir una nova reunió de la Comissió d’Estudiants. Els tècnics de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut els han informat de l’oportunitat que ells i tots els joves de la ciutat de les 12 als 29 anys tenen per decidir algunes de les accions que l’Ajuntament durà a terme durant el 2015. L’Institut ha posat en marxa una nova iniciativa anomenada Procés Participatiu. Ha destinat 10.000 euros del pressupost de joventut per a projectes i activitats que seran proposades i decidides en una assemblea de decisió que se celebrarà el proper divendres 27 de març a partir de les set de la tarda a l’Espai Ideal, i on tots els joves de la ciutat estan convidats.

Els joves d’entre 12 i 29 anys tenen fins al 6 de març per complimentar un díptic on hi escriuran la seva proposta i adreçar-lo a L’Ideal Espai per a Joves o a l’Ipunt del seu centre educatiu. La proposta pot ser d’àmbits molt diversos. Es pot presentar individualment o en grup i no pot superar els 1.500 euros de cost. Ha de ser viable econòmicament i tècnica, legal i èticament aplicable. Alguns joves de la ciutat ja s’han posat a pensar projectes que els agradaria proposar.

A l’assemblea prevista per al 27 de març es debatran les propostes rebudes. Els responsables de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut escoltaran les opinions, preferències i prioritats de tothom. Després es decidiran per votació les activitats que es faran durant el 2015. Les propostes escollides hauran de ser lederades i organitzades pels joves que les han presentat. Per fer-ho, comptaran amb el suport de l’àrea de joventut de l’Ajuntament. Els joves han acollit positivament la iniciativa municipal. Per al projecte, l’Ajuntament d’Olot espera comptar amb totes les persones joves que tinguin propostes a fer a la ciutat.