La Federació Catalana de Natació i els àrbitres gironins acorden a Olot les actuacions per evitar repetir els errors en les designacions i que han acabat amb la dimissió del delegat Xavi Nierga aquesta setmana

En una reunió celebrada aquest dissabte al migdia a la Sala de Juntes del CN Olot, la Federació ha acceptat la dimissió del fins ara delegat arbitral Xavi Nierga i, amb l’assistència de 17 àrbitres gironins, s’han acordat unes bases per solucionar les desavinences entre col·legiats i ens federatiu. 


Tensió al voltant de la Federació Catalana de Natació i els àrbitres gironins sembla que va a la baixa després de la reunió entre l’ens federatiu i 17 col·legiats a la Sala de Juntes del CN Olot aquest dissabte al migdia. Cal dir que la Copa Catalana s’ha celebrat amb tota normalitat en el dia d’avui, amb àrbitres de Barcelona, tot i l’amenaça de boicot en els primers dies.

La reunió ha comptat amb la presència del gerent de la FCN Josep Ruiz, Juan Francisco Domínguez com a representant el comitè d’àrbitres i la delegada a Girona Gemma Soy; i per part de l’estament arbitral, el seu ex-responsable a Girona en Xavi Nierga i 16 àrbitres més

Olot Televisió ha pogut assistir a l’inici d’aquesta trobada, on hi ha hagut clars símptomes de cordialitat i voluntat d’entesa entre ambdues parts. Tal i com ha informat la delegada gironina de la FCN i vicepresidenta del CN Olot Gemma Soy, “per part de la Federació s’ha fet una exposició del nou funcionament de les designacions arbitrals així com de les diverses problemàtiques que ha comportat la seva posta en funcionament, alhora que ha reconegut doncs, diversos errors que s’han produït en la seva posada en marxa. I per part de l’estament arbitral, a través de diverses intervencions dels seus membres assistents, s’ha aprofundit amb aquestes errades i amb el que ha comportat de mala organització de les competicions, bàsicament de natació. S’han posat sobre la taula diversos punts a millorar d’aquest nou procés, ressaltant: la millora en el procés de confirmació o acceptació de les convocatòries per  part dels àrbitres, més flexibilitat en el sistema d’imposició de sancions, instauració d’un sistema de comunicació d’urgències de darrera hora que impedeixen l’assistència de l’àrbitre el dia de la convocatòria i, per últim, una comunicació molt més fluida entre el comitè d’àrbitres i el responsable  arbitral de la territorial. El gerent de la FCN s’ha compromès a estudiar conjuntament amb el comitè d’àrbitres aquests suggeriments, i en la mesura que sigui possible, intentar d’establir-ne un calendari d’implementació”.

 

 

 

 

 

x