L’economista Elisenda Paluzie presenta a Olot el seu llibre sobre les claus de la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent

Aquest dissabte a la tarda a l’Hospici, el periodista Santiago Vilanova ha presentat el llibre ‘Podem!’, de l’economista Elisenda Paluzie, que parla de les claus de la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent.

El que explica aquest llibre és demostrar que l’economia catalana pot sobreviure i anar a millor si Catalunya esdevé un estat propi. Paluzie exposa en el llibre que un país independent podrà assumir totes les competències que ara estan a mans de l’estat espanyol i, tot i això, ser plenament viable. I també conclou que es podran extreure beneficis d’aquesta independència per a la societat i les empreses.

A més, en declaracions per Olot Televisió, Paluzie ha explicat que “el gran guany de la independència és el guany fiscal.” Segons l’economista, com que els impostos generats per Catalunya són molt superiors a la despesa pública catalana, la independència és una solució perquè “si es poguessin recaptar tots els impostos que es generen aquí, un estat català independent tindria molts més recursos que no pas ara”.

x