El Certamen de Poesia Breu de l’Esplai d’Olot celebra la seva entrega de premis i el seu 15è aniversari

Aquest diumenge al vespre s’han entregat els premis del XV Certamen de Poesia Breu de l’Esplai d’Olot, de l’Obra Social La Caixa. Entre un total de 14 poemes finalistes, els guanyadors han resultat ser Esteve Sala pel poema ‘En la mort d’un amic’, pel jurat tècnic, i Montserrat Bastons, per l’obra ‘Autòpsia’.


El plantejament del concurs és lleugerament diferent als certàmens literaris habituals. A part del fet que les poesies presentades només poden tenir 20 versos com a màxim, el més peculiar és la manera de seleccionar el guanyador. Entre tots els temes presentats, el jurat tècnic selecciona els 14 millors poemes i en el mateix acte d’ahir, es van llegir les obres.

Aquest jurat ha seleccionat la millor poesia, guanyadora del primer premi del jurat tècnic, que va ser ‘En la mort d’un amic’ d’Esteve Sala.

Però també els assistents a l’acte han pogut votar la que els semblava millor i que també ha obtingut el primer premi, en aquest cas del jurat popular. A diferència del certamen de l’any passat, en aquest els guanyadors no han coincidit i la gent ha triat el poema ‘Autòpsia’ de Montserrat Bastons com a guanyador.

x