El Carnaval de Platja d’Aro atrau 6.000 participants a la Gran Rua i uns 50.000 visitants només dissabte

La història del Carnaval de Platja d’Aro tal i com el coneixem avui dia, es remunta als anys 70. La festa en aquest municipi costaner del Baix Empordà està més que consolidada i ha aconseguit desestacionalitzar els visitants fins al punt d’atraure desenes de milers de persones en una dia d’hivern. Tot el poble s’hi implica perquè tots els veïns, d’una manera o una altra, en surten beneficiats.

Unes 50.000 persones només el dissabte, i més de 6.000 desfilant pels carrers de Platja d’Aro, converteixen el Carnaval en un gran aparador del municipi. Des que es va iniciar l’època moderna d’aquestes festes als anys 70, després de la dictadura Franquista, la festivitat ha anat agafant solera fins al punt de convertir-se en una icona del nucli, una gallina dels ous d’or de la qual tothom en treu benefici, l’Ajuntament promociona el poble, els hotelers tenen un reclam per fer venir la gent a pernoctar, els hotelers i restauradors emplenen terrasses i les botigues tenen una multitud de potencials clients voltant pels seus aparadors.

La rua matinal ha estat una aposta que l’Ajuntament valora molt positivament. Almenys els inputs que percep del sector comercial i de la restauració és que agrada perquè porta moviment tot el dia. D’uns anys ençà el comerç va prenent consciència de la importància del Carnaval i per això s’hi implica, per exemple, decorant aparadors. Una manera de convertir el que ja es considera un centre comercial a cel obert en un autèntic parc temàtic del carnaval, la Festa Major d’hivern de la Costa Brava Centre.