El conseller Felip Puig diu que el Govern ha de considerar l’alternativa zero de la variant a la Vall de Bianya si reuneix el consens territorial i empresarial

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha dit a Olot que el Govern ha de tenir sobre la taula l’alternativa zero de la variant a Bianya si reuneix el consens local, econòmic i empresarial. Creu que el Govern està en condicions d’articular un consens i fer que l’opinió del territori es tingui en compte a Madrid. Puig ha presentat el balanç dels programes de suport a la creació d’empreses. 288 emprenedors de la Garrotxa van ser atesos el 2014 per la Xarxa Catalunya Emprèn.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya vol que es tingui en compte la possibilitat de no construir el tram de la variant d’Olot que ha de passar pel seu terme municipal. Preferiria que es poguessin arreglar les comunicacions que ja existeixen, i aprofitar insfraestructures com el túnel de Bracons o la futura variant de les Preses per connectar amb el Ripollès. L’anomenada alternativa zero s’ha plantejat als empresaris. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, creu que l’alternativa zero ha de ser sobre la taula de les administracions si compta amb el consens territorial, econòmic i empresarial. Felip Puig va presidir ahir a la nit un sopar institucional amb els empresaris de la Garrotxa, convidat pel Cercle Euram. El conseller va voler transmetre’ls un missatge d’optimisme.

El conseller Felip Puig ha presentat aquesta setmana el balanç dels programes de suport a la creació d’empreses. 288 emprenedors de la Garrotxa van ser atesos el 2014 per la Xarxa Catalunya Emprèn, que compta amb un seguit de mesures enfocades al foment de l’emprenedoria i l’economia productiva.

El conseller ha recordat que a finals de febrer començaran les activitats del Pla Esprint, un nou programa d’acceleració d’empreses que volen obrir nous mercats. L’objectiu és que a través d’un programa d’acompanyament intensiu de 8 mesos de durada 20 companyies catalanes cada any s’internacionalitzin i incrementin la seva facturació. De la seva banda, el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, ha presentat una nova eina pels emprenedors, el mapa #ServeisPerEmprendre. Es tracta d’un portal que aglutina tota la informació essencial per als emprenedors, oferint informació de 316 entitats públiques i privades de tot el territori i de 1.800 serveis.