La temporada de caça del senglar a la Garrotxa es podria allargar durant la primavera i l’estiu

La temporada de caça de senglars es podria allargar durant la primavera i l’estiu. Així ho creu el vicepresident de la Federació de Caça de les comarques gironines, Jaume Vilarrasa,, que assegura que tot i que la temporada ja arriba a la seva fi, encara queden molts senglars, sobretot a la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

La població de senglars que habiten les comarques gironines no disminueix i això podria fer allargar la temporada de caça a algunes comarques gironines com la Garrotxa o el Pla de l’Estany. La temporada de caça és durant la tardor i l’hivern, de setembre a març, però enguany en les zones amb superpoblació de senglars es podria allargar durant la primavera i l’estiu per la necessitat de fer disminuir la població d’aquests animals ja que destrossen els conreus.

La presència d’aquests animals es concentra sobretot en la zona que limita la Garrotxa amb el Pla de l’Estany, en les poblacions de Montagut, Mieres i Santa Pau, explica Josep Coma, president de l’Associació Esportiva de Caça de Beguda, que diu que tot i que a la seva zona no n’hi ha, sí que hi ha altres zones de la comarca on encara ara es troben forces animals.

La solució d’allargar a tot l’any la temporada de caça en les zones amb major població no acaba de convèncer al president de l’Associació Esportiva de Caça de Beguda, que ja considera que la temporada és massa llarga.

L’any passat el centenar de colles de caça actives que hi ha a les comarques gironines van abatre 13.000 senglars, aquest any es preveu que la xifra d’animals caçats sigui molt superior.