El Museu dels Volcans acull una exposició sobre l’erupció volcànica de l’illa de El Hierro, molt similar a com serien les dels volcans garrotxins

El Museu dels Volcans acull una exposició sobre l’erupció volcànica de l’illa de El Hierro de l’arxipèlag canari. En l’exposició, que es podrà visitar fins a finals d’abril, es pot veure les similituds d’aquesta erupció amb les de la Garrotxa.

El 10 d’octubre del 2011 a l’illa de El Hierro a les Illes Canàries va iniciar-se una erupció volcànica submarina. Inspirada en aquesta erupció, que és la més recent de l’Estat Espanyol, el Museu dels Volcans d’Olot acull una exposició dissenyada per l’empresa garrotxina Geonat.

Estructurada en panells amb espais explicatius en tres idiomes i imatges, l’exposició incorpora alguns elements propis de l’erupció com la mostra d’una Restingolita, una pedra sorgida durant l’erupció de El Hierro diferent a la resta de pedres volcàniques de la terra, per la particularitat de tenir el cor blanc mentre que l’exterior és negre “que és el color que li tocaria ser per el tipus d’erupció” segons indica Llorenç Planagumà, geòleg de Geonat.

L’exposició es mostra a Olot, després d’haver passat pel Museu de Ciències Natural de Barcelona, amb la particularitat que l’erupció de en aquesta illa canària és molt similar a les dels volcans garrotxins. “El procés geològic tant abans, com durant, com després de l’erupció és molt semblant” apunta Planagumà.

Sota el títol ‘El Hierro, l’erupció amagada’ i amb una durada aproximada d’una hora, l’exposició estarà oberta al públic fins a finals d’abril.