La Diputació de Girona millora la carretera entre Oix i Beget després d’assumir-ne la titularitat el passat 1 de gener

La Diputació de Girona està efectuant treballs de millora al tram de carretera entre els nuclis de Beget i Oix. Això és possible gràcies a què l’ens gironí ha assumit la titularitat de la via aquest 2015. Unes actuacions molt reivindicades pels ajuntaments de Camprodon i Montagut-Oix.

Des de l’1 de gener del 2015 la Diputació de Girona ha assumit la titularitat del tram de carretera que connecta els nuclis de Beget i Oix, i per tant, la via que uneix el Ripollès amb la Garrotxa. Un fet que s’ha notat de seguida perquè ja s’ha començat a treballar en el manteniment adequat de la via després d’anys de reclamacions dels veïns i dels ajuntaments de Camprodon i Montagut-Oix. En concret, es tracta de sanejar les cunetes i els talusos, netejar en profunditat la vegetació del costat de la via i reparar els punts més afectats del ferm. Hi haurà una segona fase, que consistirà en l’asfaltat de tot el tram. Tot plegat estarà enllestit el mes de maig.

Posteriorment, també s’executarà l’asfaltat del tram que va del coll de la Buixeda fins a Beget. Per tant, la carretera de 17 quilòmetres, entre el pont de Rocabruna i Castellfollit de la Roca, de titularitat de la Diputació de Girona, estarà en bones condicions.

Amb aquestes actuacions es millorarà el dia a dia dels veïns del nuclis dels dos municipis i de les cases de pagès. L’ajuntament de Camprodon també ha destacat que aquesta via és un itinerari molt recomenable per gaudir dels paisatges de l’Alta Garrotxa.

x