L’Ajuntament d’Olot porta al ple l’acord d’expropiació d’una finca del volcà Montsacopa

L’Ajuntament d’Olot porta a aprovació aquest vespre l’acord d’expropiació d’una finca a la base del volcà Montsacopa. L’expropiació es vol fer amb la voluntat de seguir treballant en la millora d’aquest volcà perquè sigui l’eix al voltant del qual es concreti part del Centre dels Volcans.

Aquest terreny conjunt a la gredera del volcà Montsacopa, darrera el cementiri d’Olot, és els que l’Ajuntament d’Olot portarà al ple municipal per aprovar-ne l’expropiació. L’objectiu del consistori és tenir aquesta finca en propietat per poder-hi fer diverses actuacions donar-li i al volcà el millor aspecte possible perquè sigui l’eix del Centre dels Volcans. “Volem un Centre dels Volcans i el centre del Centre dels Volcans ha de ser el volcà Montsacopa” afirma l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas.

Dins les actuacions de millora del terreny que es duran a terme un cop el ple hagi aprovat l’acord d’expropiació, hi ha el soterrament de la línea elèctrica, explica Corominas, juntament amb la continuació del camí que passa per la gredera i que podria ser una nova via d’accés al cràter del volcà.

L’Ajuntament d’Olot ja ha arribat a un acord amb el propietari del terreny per a l’expropiació. Aquest acord entre el consistori i el particular de la finca és el que votarà el plenari olotí.