L’associació Una Sola Terra ofereix a l’Ajuntament d’Olot un projecte bioclimàtic per al centre d’interpretació del futur Parc dels Volcans

L’associació Una Sola Terra, presidida pel periodista olotí Santiago Vilanova, ja s’ha ofert a l’Ajuntament per reciclar un projecte bioclimàtic que es va dissenyar per a l´Espai Cousteau-Planeta Oceà del port de Sant Feliu de Guíxols i aplicar-lo al centre d’interpretació que es vol instal·lar al futur Parc dels Volcans.

Una Sola Terra considera que el treball tecnològic i arquitectònic desenvolupat per l’equip d’arquitectes Pich-Aguilera i el disseny bioclimàtic dirigit pel físic solar Antoni Lloret, es poden aplicar al futur centre d’interpretació. Lassociació ofereix també el patrimoni cinematogràfic i artístic dels ja desapareguts vulcanòlegs Maurice i Katia Krafft i la documentació audiovisual i científica que van generar les Jornades Internacionals de Vulcanologia que l’entitat va organitzar a Olot des del 1995 al 2008. L’Ajuntament d’Olot ha recollit l’oferta d’Una Sola Terra amb gratitud, tot i que explica que el projecte tot just es troba en fase de redacció.

x