Les exportacions catalanes creixen més d’un 2%, afavorides per l’increment gironí de gairebé tres punts percentuals

Les exportacions gironines marquen un nou rècord històric al 2014 i creixen un 2’9%, fins arribar als 4.394 milions d’euros. Les dades gironines permeten que Catalunya registri un creixement superior al 2% pel que fa al volum d’exportacions, malgrat que els enviaments a l’estranger de Lleida i Tarragona hagin anat a la baixa.

Segons les dades acumulades, fins al passat mes de novembre l’increment de les exportacions catalanes és superior al 2%, per sobre del creixement que ha registrat el conjunt de la Unió Europea i de l’Estat Espanyol. Catalunya és a prop d’arribar als 60.000 milions d’euros en volum d’exportacions, i s’ha aconseguit consolidar el nombre d’empreses que hagin obert mercat fora de les nostres fronteres, prop de les 15.000 que tenen un negoci regular amb l’exterior.