Més de 300 veïns de Santa Pau es queden sense electricitat durant 11 hores

Més de 300 cases de Santa Pau van estar ahir 11 hores sense electricitat. Els habitants del poble van passar tot aquest temps intentant rebre explicacions d’Endesa, la companyia responsable que, diuen, no va saber contestar. L’ajuntament presentarà una carta de reclamació.

A partir de dos quarts de vuit del matí, algunes cases de Santa Pau ja es quedaven sense llum, tot i que Endesa no va detectar l’avaria fins a les 8 i 9 minuts del matí. Havia caigut un cable aeri en una zona de difícil accés prop de Can Blanc, que també va malmetre el pal que l’aguantava. El tall afectava fins a 318 cases majoritàriament de Santa Pau però algunes també de Batet.

La incidència va afectar el mateix Ajuntament, també bars, restaurants, negocis i, evidentment, cases particulars, que van intentar solucionar com van poder aquest inconvenient.

Els veïns ja estan cansats d’aquesta situació, ja que no és la primera vegada que se senten desatesos per Endesa. Molts van anar a presentar les seves queixes i alguna instància a l’Ajuntament, que també està descontent amb la companyia i presentarà reclamacions.

 

Robatori de tanques

A més, dimarts es va detectar el robatori de 20 tanques de fusta d’un mirador als afores del poble, que ja han estat reemplaçades.

L’alcalde, Josep Companys, es mostra sorprès perquè són tanques que, malgrat tenir un valor d’uns 500 euros, poden servir exclusivament com a tanca.

 

 

 

x