El ple de l’Ajuntament d’Olot rebutja la llei sobre les obligacions tributàries a les entitats sense ànim de lucre

A proposta del PSC, el ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous ha aprovat una moció per demanar la modificació de la Llei 27/2014 sobre les obligacions tributàries per a les entitats sense ànim de lucre. La llei preveu que totes les associacions sense ànim de lucre han de declarar l’impost de societats a partit del 2016. El regidor del PSC Jaume Mir va recordar que només a Olot hi ha unes 200 entitats, i que el 90% no tenen una estructura capaç de portar la complexa comptabilitat que suposa declarar l’impost de societats. El portaveu de CiU Josep Berga va avançar que el seu grup votaria a favor de la moció perquè “representa un atac directe al teixit associatiu de Catalunya”. El portaveu de PxC, Ignasi Mulleras, també va anunciar el seu suport perquè, al seu entendre, la llei posa més dificultats a les entitats. ERC també es va mostrar a favor de la moció.

El seu portaveu, pere Gómez, va lamentar que el Govern espanyol enfoqui el control fiscal a la banda equivocada, en comptes de fixar-se “en les targetes opaques de les entitats bancàries”, per exemple. La regidora del PPC, Júlia Sala, va anunciar el seu vot contrari explicant que comptava amb un document del Govern central a través del qual es modificarà la normativa, i on queda per escrit el compromís del ministre Montoro de deixar exemptes de l’impost de societats aquelles entitatats que no arribin als 50.000 euros d’ingressos anuals. El regidor republicà pere Gómez va recordar a Sala que el compromís de Montoro no és “tornar al règim anterior”, ja que abans de la nova llei, les entitats exemptes de declarar l’impost eren totes aquelles que no arribaven als 100.000 euros d’ingressos anuals.