La proposta dels usos de l’antic hospital es defineix amb dubtes de PSC, PxC i PPC sobre l’espai comercial i l’ampliació del geriàtric

Ahir al ple de l’Ajuntament, l’equip de govern va donar compte de la memòria sobre la proposta d’usos final que queda de l’antic Hospital Sant Jaume després de sotmetre-la a un procés participatiu. Amb la proposta definida, ahir diversos grups de l’oposició van voler fer notar el malestar per les decisions preses en alguns àmbits.

La proposta definitiva sobre els usos a l’antic hospital s’ha rubricat després del procés participatiu a què s0ha sotmès. Un 8% de l’edifici es destinarà a ús comercial. Tot i haver-se reduït, aquest espai encara aixeca desavinences entre l’oposició. El portaveu del PSC, Josep Guix, va declarar que no entenia que l’equip de Govern municipal posés en oferta espais per al comerç quan hi ha altres locals en venda i amb possibilitats de lloguer al centre de la ciutat, i va dir que la política comercial respecte de grans superfícies de l’equip de Govern perjudica el comerç de la ciutat. El portaveu de PxC, Ignasi Mulleras, va anar més enllà, i va acusar l’equip de Govern d’especular amb l’hospital d’Olot mentre taeix l’esperit dels “filàntrops que van deixar-hi diners amb la voluntat que es destinessin a finalitats socials”. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, va convidar Guix a què li presentès un local d’almenys 300 metres quatrats i disponible al centre de la ciutat. Va explicar que els comerços de roba que s’han interessat a ubicar-se a l’hospital -Zara i Mango- necessiten un mínim de capacitat i declinen situar-se en d’altres espais com la plaça Major o la plaça del Carme. Vayreda va anomenar aquests tipus de comerços “tractors comercials” que no perjudicaran la resta de comerços, sinó que els ajudaran, perquè, segons va comentar, “si els ciutadans d’Olot no troben un determinat tipus d’oferta, marxen a comprar fora de la ciutat”. L’alcalde d’Olot va concloure el debat dient que creia que era euivocada la reducció fins al 8% de l’espai comercial a l’hospital que ha quedat després del procés participatiu, però que la respecta, i que en tot cas el temps demostrarà que aquesta política és beneficiosa pel conjunt de comerços de la ciutat.

Els grups municipals també van evidenciar diferències sobre la part de l’edifici per on s’hauria d’ampliar el geriàtric. L’Ajuntament s’ha compromès a destinar un espai de l’antic hospital a les entitats. El consistori es reunirà properament amb les associacions per concretar-ne els detalls.