El CB Garrotxa Santjoanenc guanya per primera vegada aquest 2015 en una ‘final’ per la permanència a primera catalana contra el CB Cardedeu (65-61)

L’equip dirigit per Xevi Sala s’ha sobreposat a les baixes i ha estirat d’alguns homes del segon equip per derrotar al CB Cardedeu, que tenia una victòria més que els garrotxins, i torna a entrar en la lluita per la permanència. Aquest 2015 els de Sant Joan les Fonts encara no coneixien la victòria, i el triomf d’avui ha estat del tot balsàmic per a un equip que necessitava reafirmar-se. 


Mai és tard si el final que t’espera compensa, deu pensar el CB Garrotxa, que acumulava nou partits consecutius sense conèixer la victòria en aquesta temporada. Però l’equip de Xevi Sala està carregat de fe i només era qüestió de temps que els de Sant Joan les Fonts obtinguéssin el premi de la victòria, que sovint se’ls escapava amb resultats molt ajustats i per culpa d’errades puntuals. Avui a la tarda, però, no hi havia marge d’error i els locals ho sabien.

En un partit igualat fins al final, tot es decidiria en els darrers segons, i cap dels dos equips volia deixar escapar la victòria. El Cardedeu també necessitava el triomf, ja que només acumulava una victòria més que els garrotxins, en el que ha estat una autèntica final per la permanència.

El Club Bàsquet Garrotxa ha estat encertat ofensivament en el moment clau, i una errada en el tir dels visitants en el darrer sospir, que ha estat d’infart sota la cistella local, ha permès als de Sant Joan les Fonts sumar una victòria balsàmica i vital. De fet, és la primera d’aquest any 2015.

Maltractats per les baixes, els garrotxins han cridat jugadors del filial que han estat a un nivell excepcional i han estirat del carro quan se’ls ha requerit. Una prova més que el club té recursos i fe per sobreposar-se a una temporada que sembla una cursa d’obstacles.

Ara, amb 5 victòries i a dues de  la desena posició, el CB Garrotxa Santjoanenc demostra que està viu a la competició.

El temps és molt just per assaborir aquesta victòria ja que el proper partit és contra un equip amb els mateixos números que els de Sant Joan les Fonts, La Garriga, en el que serà una altra ‘final’ per la salvació.