El temps respecta una exitosa rua de Carnaval a Olot amb 30 colles i 2.000 persones ballant i desfilant

La rua de Carnaval de dissabte podria haver estat accidentada, semblava que el temps no la respectaria. Afortunadament, i tot i que van caure quatre gotes, tot va començar i acabar puntualment per acabar tenint un gran dia de carnestoltes a la capital de la Garrotxa.

La tarda de dissabte va ser un patir continuat pels aficionats al carnaval: dues mil persones que desfilaven i tots els espectadors patint per una sola cosa, el cel. La ciutat d’Olot ja s’havia llevat ennuvolada i com que els pronòstics no auguraven bon temps per a la tarda no hi hauria més remei que esperar que fos l’hora. Però Josep Andrés, el president del CIT es mostrava tranquil: “Tinc fil directe amb el de dalt, el que controla l’aixeta, i m’ha dit que tranquils, que aguantarà”.

Poc abans de les 5, en els instants previs a la sortida, hi havia alguns nervis, però moltes ganes de desfilar i mostrar a la gent la feina de gairebé tot un any. Els reis del carnaval serien els primers. El rei, Manel Arias, preveia una rua molt bonica, amb molta qualitat i competitivitat: “Que guanyi el millor!”. La reina, Montse Becerra, es mostrava una miqueta més nerviosa: “Avui juguem a casa i hi ha una mica de nervis, però tot bé.”

I a mesura que anaven sortint, els últims en desfilar s’impacientaven i passarien l’estona com podien fins que no els arribés el torn. Alguns s’abrigaven amb mantes per no agafar fred, d’altres passaven l’estona com podien, i uns pocs arreglaven els últims detalls que quedaven per perfilar.

I és que les tres darreres carrosses que passarien per davant del jurat serien les que completarien el podi de premiades: Carnavàlia, la Carnavalesca i la Santjoanenca van arribar al final del passeig de Barcelona demostrant a tothom la qualitat dels seus balls.

x