Tortellà celebra el 25è aniversari de la reinstauració de la Fira de Quaresma

Tortellà s’ha vestit de gala per celebrar la 25a edició de la Fira de Quaresma reinstaurada. Aquest esdeveniment, originari del segle XVIII, és necessari per entendre la realitat del poble: més que fires d’alimentació, inclou diverses exposicions que ajuden a comprendre millor la seva realitat i història.

A la Fira de Quaresma no hi podien faltar els bunyols, segurament el producte que més atreia la gent que passejava per Tortellà. L’esdeveniment estava enfocat en mostrar la riquesa en tradició i història del poble.

Hi ha hagut, entre altres, una exposició d’alguns tractors antics. Cap aficionat al motor li treia els ulls de sobre i fascinava totalment als visitants més petits. Uns tractors que funcionen a la perfecció gràcies a la restauració que en fa el seu propietari, David Sala. I per si algun dels assistents no creia que els tractors funcionessin, el mateix col·leccionista ho ha demostrat.

Les activitats estaven, com sempre, centrades en les exposicions: de patchwok, de vins produïts al mateix poble, algunes fotos antigues i, fins i tot, de bombes d’aigua.

Els restaurants del poble, a més, han presentat un menú de fira especial i han acollit de la millor manera possible tots els visitants que hi han fet cap.