El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, anuncia que a el Govern començarà a reparar el ferm del vial Sant Jordi en les properes setmanes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila ha anunciat que en les properes setmanes es repararà el vial Sant Jordi, malmès pel constant trànsit de camions procedent o que circulen en direcció al túnel de Bracons. El Conseller ho ha anunciat durant la seva visita a la capital de la Garrotxa divendres, on d’altra banda, l’alcalde va anunciar la compra d’una nova finca per al futur Parc dels Volcans: la del mas Pomer.


Fins que no s’obri la variant d’Olot, el trànsit de camions i vehicles cap a l’N-260 o l’A-26 ha de circular pels carrers d’Olot. L’augment de la circulació ha perjudicat aquesta carretera. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat que, “de forma imminent”, es farà una primera actuació provisional per reparar els sots de la carretera i així mantenir la via fins que es pugui realitzar un reforç global del paviment. El Departament de Territori i Sostenibilitat està redactant el projecte definitiu per a la millora del ferm al vial de connexió entre les carreteres C-152 i C-153, corresponent al vial Sant Jordi i annexos, en una longitud de poc més de 3 quilòmetres i mig, amb un cost estimat superior a 1 un milió d’euros.

Durant la visita del conseller a Olot, l’alcalde, Josep Maria Corominas, ha confirmat que el consistori ha comprat una nova finca propera al volcà Montsacopa, on s’ubicarà el futur Parc dels Volcans. Es tracta del mas Pomer, una parcel·la pretesa per diferents governs municipals. Finalment, ha pogut ser comprada per 450.000 euros. Aquesta última operació, signada divendres a Girona, se suma a la compra d’una altra finca a la falda del volcà Montsacopa per permetre visites al voltant del fenomen geològic, que dijous va ser aprovada en el ple de l’Ajuntament. Conjuntament al Mas Pomer, s’ha comprat una altra parcel·la a Olot per valor de 150.000 euros.

Els alcaldes d’Olot i la Vall de Bianya, així com el president del Consell Comarcal, tenen la vista posada en la reunió que han de mantenir amb els responsables del Ministeri de Foment sobre la variant d’Olot, el proper dilluns 2 de març. El departament ha ofert el seu suport a les administracions locals de cares a les negociacions per segregar la variant i i construir el tram d’Olot.

El conseller Vila també va valorar la nova línia de bus Exprés entre Olot i Girona, que es va posar en marxa el passat mes de juliol. El nou servei, que compta amb diverses millores, ha augmentar un 20% el nombre d’usuaris que es desplacen en autobús entre les dues ciutats. Això suposa un increment de gairebé 8.100 viatgers més que el mateix període de l’any anterior. D’altra banda, d’aquí a un mes els veïns d’Olot disposaran d’un nou bitllet que permetrà viatjar des de qualsevol municipi de la Garrotxa fins a l’Hospital d’Olot. El recorregut del conseller Vila va incloure una visita a l’ermita de Sant Francesc. El Bisbat l’ha cedit a l’Ajuntament, que hi projecta una rehabilitació. Per fer-ho, comptaran amb el suport de la Diputació de Girona.

Deixa un comentari