El PSC d’Olot reclama a l’Ajuntament mesures urbanístiques per activar el polígon industrial de la Canya

El PSC d’Olot destaca el caràcter eminentment industrial de la ciutat i la comarca, una condició que contribueix a les baixes xifres d’atur en comparació a d’altres territoris. El grup municipal creu que les administracions, especialment la municipal, han de fer tot el possible per donar suport a l’activitat econòmica. Demana polítiques més decidides per evitar que marxin les industries d’Olot i n’atraguin de noves. El PSC creu que no s’ha activat prou el polígon de la Canya i proposa mesures per impulsar-lo.

Darrerament l’empresa Alquimia de Tortellà ha instaurat activitat a Olot, concretament, en una nau ubicada al polígon de la Canya. El PSC creu que aquest polígon no s’ha activat prou des del punt de vista municipal. Demana que s’obri sense més dilacions el carrer que hi dóna entrada i sortida per la rotonda de la Canya. D’aquesta manera, s’evitarà que els cotxes i camions hagin de passar per davant de l’Escola Llar i donar la volta a la rotonda de Can Minguet si volen anar cap a la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts. Segons el grup municipal, amb aquesta mesura el volum de trànsit proper al centre escolar baixaria. Tot i que el polígon de la Canya és d’iniciativa privada, el PSC creu que l’Ajuntament ha de forçar la millora de les infraestructures bàsiques de la ciutat.

El portaveu del grup munipal, Josep Guix, també ha demanat que es millorin els carrers del polígon. Creu que el Govern Municipal hauria de pressionar la direcció de Carreteres perquè repintés els senyals horitzontals i arrangés rases com aquesta, que fa dos anys que es troba en aquest estat. El PSC també reclama que s’obri de forma definitiva el pas de vehicles cap a la Depuradora i la Planta de Compostatge, la qual cosa descongestionarà el trànsit del camí de les Feixes, que podria recuperar el seu ús inicial de Camí Ral i Via Verda.

x