S’inicia un nou cicle de tertúlies per a comunitats veïnals promogut per l’Oficina Municipal d’Habitatge i el Consorci d’Acció Social

L’Oficina Municipal d’Habitatge juntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa tornen a posar en marxa les Tertúlies per a comunitats veïnals. De moment se n’han programat tres per tractar els temes més conflictius i interessants per a la ciutadania. La primera tertúlia es farà aquest dijous.

Dins el programa ‘Veïnatge i convivència” l’any passat es va posar en marxa les ‘Tertúlies per a comunitats veïnals’ amb l’objectiu de posar en comú els conflictes de convivència que es produeixen en aquestes entitats i compartir experiències amb altres comunitats veïnals. Amb els resultats positius de les tertúlies de l’any passat, l’Oficina Municipal d’Habitatge i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa juntament amb l’Ajuntament d’Olot i presidents de comunitats de veïns han tornat a iniciar un cicle de tertúlies. Per aquest primer semestre del 2015 se’n han programat tres per tractar les temàtiques que més van interessar en la passada edició i que més conflictes generen en les comunitats de veïns. La primera es farà aquest dijous, dia 26 de febrer, a ¼ de 8 del vespre al Local de Cooperació. En la primera tertúlia es tractarà sobre els elements comuns i privatius de les comunitats, tal com explica Míriam Paredes, tècnica de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

Les altres dues es faran el 26 de març i el 16 d’abril. En la del mes de març es posarà en comú les experiències positives que han tingut les comunitats de veïns participants en la tertúlia per tal que la resta d’assistents puguin aplicar-les en les seves escales si tenen la mateixa problemàtica. La tertúlia del més d’abril serà de caràcter més jurídic i s’explicaran els tràmits i normatives que s’han d’aplicar en el dia a dia de les comunitats.  Tot i que només s’han programat aquestes tres xerrades, des de l’organització es deixa la porta oberta a fer-ne més si les comunitats de veïns o els administradors així ho sol·liciten.

Les tertúlies van dirigides als presidents de les comunitats de veïns i als membres d’aquestes entitats i són obertes a la ciutadania. Per assistir cal inscriure’s a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

x