El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, anuncia que ja hi ha consens pel traçat definitiu de la variant de les Preses

Ja hi ha consens per la variant de les Preses. Els ajuntaments de la Vall d’en Bas i les Preses i la Generalitat estan d’acord que el traçat de la futura carretera transcorrerà per la vall i no afectarà l’escola Verntallat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ho ha confirmat en una entrevista a Olot Televisió.

Tots a una per un traçat que afecti el menys possible el territori. Aquesta és la principal conclusió a la que han arribat els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas amb la Generalitat, que estan d’acord en construir la variant protegint el territori. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ho ha confirmat en una entrevista al programa ‘Pros i contres’ d’Olot Televisió. Les seves declaracions descartarien de manera definitiva que la variant de les Preses pugui afectar l’escola Verntallat, com s’havia apuntat en algun moment. Així mateix també evidencia el consens que hi ha al territori per construir aquesta carretera, i descartaria el túnel de Marboleny, una opció quatre vegades més costosa. Tot i que la decisió definitiva encara no està presa, el conseller Santi Vila ha explicat que ja s’han encarregat els estudis informatius perquè es concreti la viabilitat per diferents zones.

x