Els alumnes de l’escola Malagrida d’Olot construeixen dos capgrossos que ampliaran la faràndula del centre

La fada Grida de l’escola Malagrida d’Olot tindrà nous companys. La faràndula del centre educatiu es completarà amb diversos capgrossos. Són els mateixos alumnes qui construeixen aquestes figures, assessorats per dos experts com Tavi Algueró i Àngel Rigall.

Els alumnes de cinquè de l’escola Malagrida d’Olot construeixen, des de principis d’any, els futurs capgrossos del centre educatiu. Els elaboren a través d’un taller de faràndula que fan des de l’Escola Municipal d’Expressió. L’escola Malagrida considera que es tracta d’un projecte d’un alt valor educatiu per la creativitat que implica fer figures de faràndula.

Els encarregats de dur a terme aquest taller han estat els artistes Àngel Rigall i Tavi Algueró. Els dos, però, han modificat el seu habitual procediment de construcció de faràndula, eliminant materials com la fibra de vidre perquè pot ser nociva per la salut i substituint-la pel fang.

Els alumnes de cinquè de primària s’han desplaçat des de principis d’any dos cops per setmana a la seu de l’Escola Municipal d’Expressió per participar en el taller. Tots s’ho han passat d’allò més bé.

L’escola Malagrida mostrarà els capgrossos en públic per la propera Diada de Sant Jordi. De moment, però, manté en secret les peculiaritats de cada figura.