La vaga general d’estudiants afecta de forma desigual als centres educatius garrotxins

Avui hi havia convocada una vaga general d’estudiants, que ha tingut un seguiment destacat a les universitats catalanes. També estaven cridats a fer vaga els estudiants de secundària i post-obligatori del país.

Als centres olotins, el seguiment de la vaga ha estat desigual. Mentre que a l’Institut la Garrotxa es calcula que el 85% dels alumnes han fet vaga i al Montsacopa l’han seguit un 75% dels estudiants dels cicles formatius, els altres centres garrotxins com l’Escola Pia, el Cor de Maria, el Bosc de la Coma o l’Institut Salvador Vilarrasa de Besalú afirmen que la vaga no ha tingut cap incidència entre els seus alumnes.

La vaga estava convocada per protestar contra la privatització de la Universitat pública, amb el decret 3+2, que regula tots els estudis universitaris a tres anys i els màsters a dos.