L’alcalde de les Preses demana a la Generalitat la construcció de dues rotondes a la travessera aquest mateix any per solucionar el trànsit

Els alcaldes de la Vall d’en Bas i de les Preses estan d’acord amb les declaracions que el conseller Santi Vila va fer a Olot Televisió sobre que s’ha de plantejar un traçat per a la variant de les Preses al menys agressiu possible amb la plana de la Vall d’en Bas. Més enllà de declaracions, els batlles reclamen que no s’aturi la feina perquè la variant sigui una realitat. Mentrestant, demanen solucions transitòries per al trànsit de les Preses al més aviat possible.

La Generalitat ha encarregat l’estudi informatiu de la variant de les Preses. Els alcaldes dels municipis afectats esperen poder veure ben aviat el traçat proposat pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Dónen suport a la idea del conseller que la via sigui al menys agressiva possible amb la Vall d’en Bas, el lloc escollit per a la construcció.

L’aposta del territori per l’alternativa zero a la variant de la Vall de Bianya deixa la variant de les Preses com l’alternativa per connectar amb el Ripollès. Els alcalde de les Preses i la Vall d’en Bas demanen que la Generalitat no pari de treballar en aquest sentit.

Mentre la variant no arriba, els alcaldes reclamen solucions transitòries per pal·liar el trànsit a la travessera. El Govern s’ha compromès a aportar-les. L’Ajuntament de les Preses demana que es construeixin dues rotondes a banda i banda de la travessera aquest mateix any. A més de la rotonda que hauria d’habilitar-se davant de l’escola La Bòbila, el consistori creu que seria convenient fer-ne una altra a la banda de la travessera més propera a Olot. A l’alcalde li agradaria que la solució arribés aquest mateix any. Tant les Preses com la Vall d’en Bas volen que les solucions arribin al més aviat possible per oblidar les cues ara per ara inevitables a la travessera.