Olot Televisió recorda a Lliberada Ferrarons, dona il·lustre d’Olot

Un exemple de dona treballadora present en l’imaginari col·lectiu dels olotins és sens dubte Lliberada Ferrarons. L’exemple de la seva vida la va fer reconeguda i avui forma part la galeria d’olotins il·lustres de l’Ajuntament d’Olot. Avui la recordem.

Lliberada Ferrarons va viure i morir en aquest habitatge del nucli antic d’Olot, situat en un carrer que porta el seu nom. La seva vida va ser dura. Amb només 13 anys va començar a treballar en una fàbrica de Sant Joan les Fonts. Ara bé, les seves limitacions degudes a una malaltia greu, li ocasionava complicacions als aparells circulatori, digestiu i respiratori.

La vigília de Reis de l’any 1830 va quedar enllitada fins a la seva defunció, el 21 de juny de 1842, quan només tenia 39 anys. Aquesta és la vida de la Lliberada, anomenada per primer cop serventa de Déu pel rector Esteve Ferrer l’any 1898.

x