Al març hi haurà un nou bitllet combinat de Bus Transversal i TPO per arribar al nou hospital

Al març hi haurà un nou bitllet combinat d’anada i tornada per viatjar des de qualsevol municipi de la Garrotxa fins a l’hospital d’Olot. El bitllet s’ha creat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, la Generalitat i l’empresa TEISA per permetre que els usuaris del Bus Transversal puguin utilitzar el TPO per arribar fins al nou hospital pagant un suplement.

1 euro és el suplement que hauran de pagar els usuaris que utilitzin el Bus Tranversal i vulguin fer transbord amb el TPO per arribar fins al nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Amb aquest suplement d’un euro podran anar i tornar de la central d’autobusos a l’hospital, explica Àlex Gilabert, gerent de la TEISA.

El bitllet combinat permetrà estalviar 1 euro amb 40 cèntims als usuaris de transport públic que vagin a l’hospital d’Olot des de qualsevol municipi de la comarca. D’aquesta manera es facilita als usuaris del Bus Transversal l’arribada fins al nou centre sanitari. Amb la posada en marxa de l’hospital al mes de novembre es van adaptar les línies de transport públic tant urbanes com interurbanes. Del Bus Transversal es van alterar les rutes de 4 busos, dos de la branca de Besalú i dos de la branca de les Planes d’Hostoles, perquè arribessin al nou centre hospitalari en horari matinal. En els tres mesos de funcionament de l’hospital, han estat un miler els usuaris d’aquest servei, uns 16 per dia.

Pel que fa al bus urbà, el TPO, van ser 3 linies, la B, la C i la D, les que es van adaptar per arribar al centre sanitari i amb les que s’ha detectar un augment de passatgers. Gilabert concreta que en el cas de la línia B s’ha detectat un augment d’un 13% dels viatgers.

Tot i les modificacions que s’han fet per arribar a l’hospital, els usuaris es queixen de la manca de servei als caps de setmana. Des de l’Ajuntament d’Olot s’està al cas de la demanda però no volen precipitar-se i valorar bé l’ús que es faria del servei.

Pel que fa als pàrkings de l’hospital, l’Ajuntament insisteix en que el pàrking habituat a la zona d’urgències és el que s’ha d’utilitzar per anar al centre sanitari i reiteren la demanda de complir amb el temps limitar a una hora als aparcaments de l’entrada.