L’Estat entén la urgència de la Garrotxa per la variant d’Olot i la nul·la necessitat del tram de la vall de Bianya

L’Estat entén la urgència de la Garrotxa per la variant d’Olot i la nul·la necessitat del tram de la vall de Bianya. Això es desprèn de la reunió que els alcaldes d’Olot i la Vall de Bianya i el president del Consell Comarcal han mantingut amb el secretari general d’Infraestructures del Govern Espanyol, Manuel Niño. Així ho ha explicat aquest dilluns al migdia l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas, que ha estat entrevistat per telèfon per OLOT TELEVISIÓ sobre les conclusions de la reunió.

El batlle, però, no ha pogut informar de cap compromís de l’Estat més enllà de la seva predisposició per escoltar el territori, i és que Foment encara no ha emès cap resolució. Segons ha manifestat el batlle, el motiu es troba en la demanda que han fet al Ministeri algunes administracions, entre elles el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que han reclamat més temps per presentar al·legacions als estudis informatius i d’impacte ambiental del projecte. El Ministeri ha respost a aquesta demanda allargant el període per presentar al·legacions fins a 30 dies més. Serà després de rebre l’última al·legació que l’Estat estarà en disposició d’emetre una resolució.

L’alcalde d’Olot ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que parlarà amb el director del parc, Xavier Puig, per demanar-li la màxima celeritat en la presentació de les seves al·legacions. La pretensió de les administracions locals és que el projecte a la variant al seu pas per Olot es pugui acabar de redactar i començar la construcció el més aviat possible.