L’obra teatral ‘L’orfe del clan dels Zhao’ va visitar divendres Olot durant la gira posterior al seu triomf a Barcelona

Després de l’èxit aconseguit al Teatre Romea, amb premis Butaca molt merescuts, l’obra teatral L’Orfe del Clan dels Zhao va passar divendres per Olot, a les acaballes de la seva gira pel territori, per fer partícip el públic garrotxí del que ja és una de les sensacions de la temporada. L’obra, de la perfeccionista empresa cultural La Perla 29, planteja una arriscada proposta que recupera un guió xinès del segle XIII i convenç per la seva execució, que ratlla la perfecció.

L’Orfe del Clan dels Zhao ens transporta a la llunyana civilització xinesa del segle I, on homes i dones lleials a un clan pràcticament exterminat pel seu opositor orquestren una perillosa trama que té per objectiu venjar la matança. Un metge proper als Zhao rebrà l’encàrrec d’amagar l’últim descendent del clan fins que sigui prou gran per venjar la seva família. L’empresa necessitarà de diversos sacrificis personals.

Tots els actors, des del veterà Lluís Marco al jove Ernest Villegas, passant pel reconegut Pablo Derqui, ratllen la perfecció interpretant els diferents personatges de la història, i entre ells Òscar Muñoz. La seva interpretació a la gira fa oblidar als espectadors que l’actor titular de les funcions al Romea va ser el gran Julio Manrique.

La batuta de la proposta l’ha tornat a tenir en aquesta ocasió Oriol Broggi, que ha estat capaç d’esquivar els riscos que plantejava un text oriental del segle XIII, amb un muntatge proper que ha aconseguit integrar sense estridències la música de Joan Garriga, de la Troba Kung-Fú, en aquesta llegenda mil·lenària, per posar només un exemple. La gira de l’Orfe del clan dels Zhao finalitza aquest proper diumenge. Ho farà amb la tranquil·litat d’haver fet la feina ben feta.