Foment es compromet a redactar un projecte per a la variant d’Olot de forma ràpida i “plenament acordada” amb els ajuntaments

Foment es compromet a dissenyar un projecte per a la variant d’Olot plenament acordat amb els ajuntaments. Ahir el ministeri va explicar als alcaldes que encara no havia pogut emetre una resolució perquè no havia rebut les al·legacions del Parc Natural. El director del Parc ho ha desmentit. Diu que no són al·legacions, sinó un informe preceptiu que Foment hauria d’haver demanat en un principi. El ministeri preveu iniciar l’obra durant el proper mandat.

De la reunió que els alcaldes i el president del Consell Comarcal van mantenir amb el secretari general d’Infraestructures a Madrid es desprèn que el ministeri es compromet a dissenyar un projecte per a la variant d’Olot plenament acordat amb els ajuntaments, un cop hagi estudiat totes les al·legacions presentades. Així ho ha manifestat el Govern espanyol en un comunicat. La predisposició de Foment satisfà els alcaldes. Ahir a Madrid, el batlle de la Vall de Bianya, Santi Reixach, va defensar l’alternativa zero al tram de la Vall de Bianya, i substituir la carretera projectada per millores en el traçat de l’actual carretera Nacional 260.

Ahir el ministeri va explicar als alcaldes que encara no havia pogut emetre una resolució perquè no havia rebut les al·legacions del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, entre d’altres institucions. El director del Parc ho ha desmentit. Diu que no ha de presentar al·legacions, sinó un informe preceptiu que Foment hauria d’haver demanat en un principi, ja que el necessita per redactar el projecte i fer la declaració d’impacte ambiental. El ministeri no l’havia demanat, i va ser el propi Parc qui va haver d’actuar d’ofici per començar el procés. Finalment, el ministeri ho ha demanat fa tan sols algunes setmanes. El director del Parc, Xavier Puig, també ha volgut remarcar que la seva institució no és l’única que encara ha d’enviar un informe a Foment, i ha assegurat que té constància d’almenys un altre informe que s’ha d’emetre des del Departament de Territori de la Generalitat.

Durant la reunió a Madrid, el ministeri va traslladar als alcaldes la voluntat de començar l’obra del tram d’Olot dins del proper mandat.

Aquest és també el compromís de la Generalitat pel que respecta al tram de la carretera que el competeix. Si les dues administracions compleixen la seva paraula, es podrien veure màquines sobre el terreny en els propers quatre anys.