La benzinera de Sant Jaume de Llierca es tornarà a posar en marxa deu anys després que es tanqués

Sant Jaume de Llierca tornarà a tenir benzinera. Una empresa valenciana ha adquirit la finca i ha presentat a l’ajuntament un projecte per tornar-la a posar en funcionament. La benzinera, situada a l’autovia a l’alçada del polígon industrial de Sant Jaume, fa 10 anys que està tancada.

L’any 2005 els propietaris de l’estació de servei de la marca Red Star de Sant Jaume de Llierca van abandonar el negoci després que es fes públic que operaven sense tenir tots els permisos en regla. Des de llavors, un banc va adquirir la propietat que després d’intentar vendre durant diversos, anys van decidir treure-la a subhasta. Això va ser a inicis de l’any passat i va ser una empresa valenciana la que va adquirir la propietat. Ferran Puig, alcalde de Sant Jaume de Llierca, assegura que han tingut sort que “l’empresa que ho adquireix no té un afany especulatiu, sinó que tenen afany empresari, d’obrir la benzinera i tornar a donar un servei”.

Després de treballar per tenir tots els papers d’acord amb les normatives i evitar així patir la mateixa sort que els antics propietaris, ara el grup valencià ha presentat el projecte de reparcel·lació i urbanització de la finca. La posada en funcionament de la benzinera suposarà la recuperació d’un servei que feia temps que havien perdut a Sant Jaume de Llierca.

Per la seva situació a l’altura del polígon industrial de Sant Jaume i estar enganxada a l’autovia que va d’Olot a Besalú i que enllaçarà amb l’eix Vic Olot un cop es faci les variants d’Olot i les Preses, es preveu que no només es recuperi la benzinera sinó que l’empresa contempla la possibilitat de crear una petita area de servei amb un espai per a camioners i un possible bar.

Que la nova propietària de la finca hagi presentat ja el projecte de reparcel·lació i urbanització fa preveure al consistori que en breu Sant Jaume de Llierca pugui tornar a disposar de benzinera.