L’Ajuntament de Castellfollit i la família demandant ratifiquen l’acord aprovat fa un any per evitar l’enderroc del nou edifici consistorial

El nou edifici de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca no s’enderrocarà. Ara fa un any s’arribava a un acord amb la família propietària dels terrenys on està construït mitjançant una indemnització de 175.000 euros per l’expropiació il·legal del terreny. Ara, les dues parts en conflicte han firmat l’acord definitiu per arxivar la causa.

S’acaba el conflicte judicial obert pel nou edifici de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca. Al gener, la família demandant i l’alcalde Moisès Coromina firmaven la fi del contenciós, mitjançant un acord aprovat en ple ara fa un any per indemnitzar als titulars dels terrenys del nou consistori amb 175.000 euros, per l’ocupació indeguda de la seva propietat. La signatura comporta que s’eviti l’enderroc de l’Ajuntament, així com les conseqüències penals per l’alcalde i la secretària municipal perquè la part demandant arxiva la causa pendent per falsedat documental i expropiació il·legal.

Els diners per a liquidar l’acord provindran de la Diputació de Girona, com a avançament del fons de cooperació local. Això significa que a partir d’ara només podran seguir rebent fins l’any 2022 el 15% del que arribava d’aquest fons, que eren més de 25.000 euros anuals. Les despeses totals de la fi del conflicte pugen als 275.000 euros, sense incloure la despesa judicial del procés ni tampoc el cost total del nou edifici de l’Ajuntament, que encara està inacabat.

x