PSC i CiU s’acusen mútuament per la lentitud en la gestió de la variant d’Olot

El PSC creu que Convergència i Unió ha perdut el temps amb la variant d’Olot tot i governar a la Generalitat i als ajuntaments implicats. La federació respon que no pot començar a construir sense el tram de l’Estat, i que treballen per desencallar-lo. El diputat olotí de CiU al Congrés Jordi Xuclà assegura, a més, que estan intentant que els pressupostats per a la variant de Bianya es destinin a la variant de les Preses. Són declaracions al programa ‘Pros i Contres‘ d’OLOT TELEVISIÓ.

El diputat del PSC al Congrés Àlex Sáez ha denunciat a OLOT TELEVISIÓ lentitud per part de Convergència i Unió en la gestió de la variant d’Olot. Sáez pensa que s’han perdut oportunitats. El diputat olotí de CiU al Congrés Jordi Xuclà ha respost a Sáez que el Govern de la Generalitat ha fet els deures amb la variant, i que si no han començat a construir, és perquè l’Estat no tenia a punt el projecte del seu tram. El diputat de Convergència i Unió al congrés ha elogiat els alcaldes d’Olot i la Vall de Bianya al front de la negociació per la variant.

El Ministeri de Foment ha pressupostat el nou traçat de l’N-260, des de l’enllaç de la Canya fins a la connexió amb la C-38 al Ripollès, en prop de 143 milions d’euros. Al Programa Pros i Contres d’Olot Televisió, Jordi Xuclà ha apuntat que s’està treballant perquè els diners pressupostats per a la variant de la Vall de Bianya es destinin a la variant de les Preses. De moment, Foment s’ha mostrat receptiu a les demandes de la Garrotxa de segregar la variant i substituir el tram de Bianya per millores en el traçat de l’actual Nacional 260, i s’ha compromès a redactar un projecte “plenament acordat” amb els ajuntaments i la resta d’institucions implicades.

x