Augmenten les sol·licituds de microcrèdits a la Garrotxa per crear o impulsar negocis

L’atur del febrer a la Garrotxa ha baixat molt poc si ho comparem amb el gener, poc més de 25 persones. Si ho comparem amb el mes de febrer de l’any passat, la diferència és més pronunciada. Són prop de 280 persones que ja no estan a les llistes de l’atur. La lenta però progressiva sortida de la crisi s’evidencia, per exemple, en la confiança dels emprenedors a l’hora de demanar crèdit per crear o impulsar el seu negoci. Darrerament està a l’alça la figura del microcrèdit. Cada cop s’hi estan acollint més empresaris o emprenedors.

L’Elena fa mig any que té el bar-restaurant el Pas de la carretera de la Canya. Ella i la seva mare tenien anys d’experiència en el camp de l’hostaleria. Juntament amb una altra filla, la Jenny, van decidir regentar aquest negoci des de la perspectiva d’una empresa familiar. Van decidir demanar un microcrèdit per fer-hi algunes inversions. Una parella de floristes, l’Eva i en Guillem, van decidir traslladar el seu negoci fins al carrer de l’Hospici ara fa un any. Volien més espai per mostrar al públic el taller de muntatge i decoració, així com poder disposar d’un espai per parlar còmodament amb els clients. L’ampliació també els va motivar a demanar un microcrèdit.

Els emprenedors garrotxins opten cada cop més per la fórmula del microcrèdit a l’hora de crear o impulsar el seu negoci. L’any passat, només a Caixabank van concedir-se microcrèdits per a 200 projectes a la Garrotxa. El 25% eren per a emprenedors. En els dos primers mesos del 2015 ja s’han concedit prop d’un centenar de microcrèdits a la Garrotxa i el Ripollès.

Els Microcrèdits de Microbank, el Banc social de la Caixa, també s’ofereixen a famílies i a projectes que volen fomentar la sostenibilitat mediambiental. Sota el nom d’Ecomicrocrèdit, s’ofereix finançament per exemple, per a maquinària o tancaments que afavoreixin l’eficiència energètica i mediambiental.

Notícies relacionades:

L’Institut Municipal de Promoció d’Olot acollirà el tercer Fòrum d’Oportunitats Empresarials el proper 24 d’abril

Gas Natural Fenosa, l’empresa olotina Wattia Innova i l’Ajuntament posen en marxa l’illa energètica al centre d’Olot

x