La Diputació de Girona presenta 8 projectes executats a la demarcació dins el pla FEDER

La nova convocatòria del pla FEDER, que s’estendrà fins al 2020, canvia totalment de concepte, i tindrà com a principals valors els temes socials i medi ambientals. Les bases de la nova convocatòria obligaran als ajuntaments gironins a buscar la complicitat del sector privat i universitari.

La Diputació de Girona i la Generalitat comencen a perfilar els serrells dels projectes que s’inclouran en la propera edició del fons d’ajudes europees FEDER, que en aquesta ocasió hauran de buscar una major implicació del sector privat i universitari. El president de la Diputació, Joan Giraut, apunta al sector turístic com a un dels eixos principals.

La nova convocatòria, de la que encara no se’n coneixen els detalls, s’estendrà durant els propers cinc anys, i canvia totalment el concepte respecte les darreres edicions, apostant per buscar valors afegits als projectes, centrats en aspectes socials i medi ambientals.

En les darreres convocatòries d’aquesta línia d’ajudes, entre 2007 – 2013, va permetre l’impuls de vuit projectes a Comarques Gironines destinats a fomentar l’emprenedoria i la creativitat a comarques gironines, entre els que destaca diferents incubadores i clústers d’empreses, la majoria dedicats a camps específics com el foment de les tecnologies audiovisuals de creació 3D, o la creativitat cultural entre altres.

x