Cinc anys després de la gran nevada, Sant Feliu de Pallerols segueix amb problemes a l’estesa elèctrica

La bonança meteorològica prevista pels propers dies no té res a veure amb la de fa cinc anys quan la Garrotxa va quedar coberta per una nevada que es recordarà durant temps. Aquell temporal va posar en evidència el mal estat d’algunes infraestructures elèctriques. Avui, cinc anys després, les hem tornat a visitar.

Març del 2010. Els veïns del grup Verge de la Salut de Sant Feliu de Pallerols es queden una setmana sense electricitat i l’Ajuntament denuncia la nul·la inversió de l’empresa Fecsa-Endesa, responsable de les línies elèctriques. Cinc anys després la situació no ha millorat. L’alcalde del municipi, Joan Casas, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que “si es repetís un episodi semblant, o fins i tot amb menys intensitat, ens trobaríem amb els mateixos problemes que fa cinc anys”. Casas reconeix que han millorat les relacions institucionals amb Fecsa-Endesa però més enllà de bones paraules no s’han fet millores en llocs on les mancances són evidents, fins i tot a simple vista. L’alcalde denuncia que hi ha poc control per l’estat de conservació de les línies elèctriques i se sent amb les mans lligades perquè la única cosa que pot fer és reclamar a la companyia.