L’Institut Montsacopa imparteix el Batxibac, un programa de batxillerat en francès

L’Institut Montsacopa ha començat aquest curs un nou programa de batxillerat en francès, el Batxibac. Els alumnes que en formen part adquireixen un bon nivell de llengua francesa i opten a entrar a universitats de França amb les mateixes condicions que ho faria un estudiant francès.

Aquests alumnes formen part del programa de batxillerat Batxibac, un programa conjunt del batxillerat d’aquí i francès que permet als alumnes sortir amb una doble titulació i amb més coneixements, especialment en llengües.

Però els avantatges pràctics del Batxibac van més enllà d’una simple doble titulació i del bon coneixement d’una segona llengua estrangera. Passant una prova externa, a més de la selectivitat, els estudiants podran accedir com a alumnes de ple dret a universitats franceses. Algunes tenen més prestigi que les espanyoles, però també influeix en l’àmbit econòmic: una matrícula universitària a França ronda els 350 euros anuals i els estudiants tenen dret a ajudes com qualsevol altre estudiant francès, segons que afirma Laura Aumatell, coordinadora del Batxibac a l’Institut Montsacopa.

El Batxibac, però, també suposa un esforç extra pels alumnes: han de fer dues hores més que els estudiants del batxillerat comú. Això sí, els estudiants d’aquest programa han d’estar preparats per assumir reptes, ja que per entrar-hi han de conèixer la llengua francesa prèviament i estar disposats a treballar més.

Amb aquest programa, l’Institut Montsacopa reforça les llengües i humanitats i ofereix una oportunitat educativa única a la Garrotxa.