El Casal Marià d’Olot acull un fòrum intercultural per debatre sobre l’Islam

Aquest dissabte a la tarda s’ha celebrat un fòrum intercultural sobre l’Islam al Casal Marià. Amb la presència de diverses personalitats de la comunitat islàmica a Olot i Garrotxa i experts en l’Islam, s’han debatut i exposat arguments per apropar aquesta religió a la nostra societat.

El Casal Marià ha acollit un fòrum intercultural per apropar la cultura i religió local amb l’Islam. Els atemptats terroristes de París o Copenhagen possiblement han modificat la visió d’una part de la societat envers aquesta religió, que també forma part de la realitat garrotxina. Segons que explica Dolors Bramon, catedràtica de la Universitat de Barcelona i experta en l’Islam, “el gihadisme ens està allunyant de l’Islam per culpa nostra i per culpa dels bons musulmans, que no sabem distingir el que és Islam del que és terrorisme”.

De fet, Bramon ha estat una de les tres ponents presents al fòrum. Els altres dos eren Saja Touray, professor d’alcorà, i Rahal Hoummi, l’imam de la mesquita d’Olot. Hoummi també s’ha pronunciat sobre els atemptats. “Aquests fes afecten molt la imatge de l’Islam i afecten també la percepció de l’Islam per part de qui desconeix aquesta religió”, ha dit, “però per això es fan aquests actes: per trencar tòpics i per explicar a la gent què és el vertader Islam”.

Després de les ponències, el públic ha pogut intervenir i s’ha creat un espai de debat sobre la religió, la qual cosa era el principal objectiu de l’esdeveniment.

Deixa un comentari