Jaume López i Isabel-Helena Martí parlen sobre la convenció constitucional catalana a Olot

La convenció constitucional és una iniciativa que vol integrar diferents perspectives de la democràcia en elaborar una Constitució, especialment la perspectiva de la ciutadania. Aquest dissabte a la tarda, Jaume López, professor de teoria política de la UPF i Isabel-Helena Martí, presidenta de Sobirania i Justícia, han parlat sobre aquest tema a la sala d’actes de l’Hospici d’Olot.

La conferència de López i Martí ha tractat especialment el cas d’una eventual nova Constitució catalana i del repte que suposaria fer-la en ple segle XXI. El professor de la UPF s’hi ha referit com “una oportunitat única” i ha comentat també que com està passant en tot el procés, la ciutadania haurà de tenir un pes important en l’elaboració d’aquesta nova carta magna.

Els ponents també han parlat de la gran oportunitat que suposa elaborar una constitució moderna avui dia, ja hi ha pocs precedents i història de textos recents d’aquest tipus.

Deixa un comentari