Riudaura acull més d’un centenar de persones en la tercera Conferència Euromediterrània contra l’explotació abusiva de combustibles fòssils

Riudaura va acollir ahir la tercera Conferència de la Xarxa Euromediterrània de moviments socials contra l’explotació abusiva dels combustibles fòssils. Més d’un centenar de persones d’11 països europeus van decidir potenciar la xarxa entre associacions contràries a la fracturació hidràulica, fomentar les energies ecològiques al territori i crear una comissió per desmentir les informacions interessades sobre el fracking.

L’objectiu que tenen aquestes persones d’onze països europeus és consolidar un espai d’aliança en la lluita contra la fractura hidràulica. Amb aquest motiu els participants volien conèixer de primera mà el cas de Riudaura, ho van fer a la tercera Conferència de la Xarxa Euromediterrània de moviments socials i entitats en contra de l’explotació abusiva dels combustibles fòssils.

Carles Seijo, membre de la campanya FrackFree Europa, ha remarcat a OLOT TELEVISIÓ la importància de Riudaura com a referència de la lluita contra el fracking. “És un exemple a nivell europeu de la lluita contra el fracking per la cohesió de la societat civil amb la naturalesa”, ha explicat.

El municipi és una referència de la  lluita contra el fracking perquè ha aconseguit guanyar la lluita contra l’explotació de gas al seu municipi i arreu. També serveix d’exemple per a altres països europeus que poden patir l’ús d’aquesta tècnica. Així, Riudaura ha estat el marc perfecte per a reunir i van posar en comú algunes propostes i idees per tal de fer front a aquest problema.

Notícies relacionades:

El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, creu que els incentius del Govern espanyol no haurien de canviar la percepció sobre el ‘fracking’

LaPlataforma Riudaura Junts Contra el Fracking i l’Ajuntament es reuniran per fer balanç i reiteren la intenvió de fer nous pasos contra la fracturació hidràulica