El Mas Janric de Begudà, de la família Vilarrasa, exemplifica la tradició agroalimentària de la comarca

En motiu dels 100 dies d’obertura del nou mercat d’Olot hem volgut conèixer de prop la feina d’una de les cares més visibles d’aquest mercat, el President dels Placers de la Plaça Mercat Jordi Vilarrasa. Per això, hem anat fins a la seva granja a Begudà.

El Mas Janric, a Begudà, alberga la granja porcina de la família Vilarrasa. Una masia en la que ja fa varies generacions els Vilarrasa crien bestiar. Alimentats a base d’una combinació de blat de moro, ordi i favó, els porcs que es troben en aquesta masia viuen cuidats al detall. Per a Jordi Vilarrasa, el més important és l’alimentació que es dona al bestiar per aconseguir bona carn.  “Depèn de l’alimentació que se li dona el porc tarda molt més a créixer” indica Vilarrasa que apunta que mentre que els porcs industrials es maten als 4-5 mesos els porcs de pagès es maten als 8-9 mesos.

La cura dels animals manté distreta a tota la família. I és que a la granja hi viuen contínuament una mitjana de 300 porcs. Dos cops per setmana sacrifiquen varis caps de bestiar per obtenir la carn que ells mateixos elaboren.

Una dedicació que és necessària per obtenir un producte local i de qualitat, que no només deixi satisfet al productor per la bona feina feta, sinó que també acontenti a tots i cadascun dels clients que diàriament passen per la parada de la Plaça Mercat.

 

Notícies relacionades:

Els placers han venut entre un 10 i un 30% més durant els primers 100 dies de la nova Plaça Mercat d’Olot

x