Prop de 43.000 gironins s’han beneficiat del programa Salut i Crisi del Dipsalut

Prop de quaranta tres mil gironins s’han beneficiat del programa Salut i Crisi del Dipsalut, amb accions dirigides a promoure l’ocupació, i a garantir l’habitatge i productes de primera necessitat, per aquelles persones que han vist com la seva situació s’agreujava amb la crisi.

El Dipsalut, l’organisme autònom de la Diputació de Girona dedicat al benestar de les persones, va destinar durant aquest 2014 fins a dos milions d’euros al programa Salut i Crisi, dedicat a disminuir els efectes negatius que la situació econòmica actual està tenint sobre la salut dels gironins, i que han servit per donar suport econòmic a entitats socials, ajuntaments i consells comarcals. “Hem dedicat 1.900 mil euros al programa garantint l’alimentació, la roba i altres productes de primera necessitat” indica Joan Giraut, President Diputació de Gironaó de Girona

Prop d’una quarta part de les ajudes del Salut i Crisi d’aquest 2014 s’han destinat a oferir garanties per tenir un habitatge digne, però també s’han fet accions en l’àmbit de l’alimentació, el benestar emocional i familiar, o en actuacions per promoure l’ocupació. Justament aquest darrer camp és on es centraran els esforços durant aquest any i el vinent. Tot i l’elevat cost de les ajudes en temes d’ocupació, els semblava “absolutament imprescindible actuar-hi” afirma Josep Maria Corminas, vicepresident de Dipsalut.

En total, prop de 43 mil persones s’han pogut beneficiar de les ajudes d’aquest programa, la majoria dels quals eren famílies en què els dos progenitors no tenien feina, i prop de la meitat dels beneficiaris eren infants i adolescents.

Deixa un comentari