Tres escoles d’Olot participen en la campanya ‘Cuidem les dents’, per potenciar l’hàbit dels escolars de raspallar-se les dents després de cada àpat

Uns 270 alumnes participen del projecte “Cuidem les dents”, que ha posat en marxa el Consell Comarcal amb l’inici d’aquest curs. Es tracta d’un programa que pretén que els alumnes que es queden a dinar a l’escola adquireixin l’hàbit de raspallar-se les dents. De moment, hi participen 3 escoles d’Olot, però la bona resposta fa preveure que, properament, s’hi afegeixin dos nous centres dels que el Consell Comarcal gestiona el menjador escolar.

Respatllar-se les dents començant de dalt a baix i sense pasta de dents són alguns dels consells que la monitora del menjador escolar dóna als alumnes de l’Escola del Morrot d’Olot. Els alumnes d’aquest centre -juntament amb dues escoles més, l’Escola Llar i la de Sant Roc, participen d’un projecte pilot engegat pel Consell Comarcal que pretén que els estudiants adquireixin l’hàbit de raspallar-se les dents després de dinar. “La respatllada està supervisada per un monitor, que a la vegada que els explica com ser-ho els indica quins són els aluments que dolents per les dents” explica Mar Roca, consellera Educació Consell Comarcal Garrotxa.

El Consell Comarcal gestiona aquest curs els menjadors de 13 centres educatius de la comarca. L’empresa Serunion s’encarrega de l’elaboració del menjar i de posar a disposició de cada escola el personal necessari per al funcionament d’aquest servei. Des de principis d’aquest curs, els monitors del menjador escolar també fan possible la campanya ‘Cuidem les dents’ que es dirigeix als alumnes de 1r a 6è de primària perquè adquireixin l’hàbit de raspallar-se les dents després de cada àpat.

Per fer-ho possible, cada escola que participa del projecte ha col·locat un armari amb els raspalls dels alumnes dins del mateix menjador o bé al lavabo més proper. Així, després de dinar els estudiants porten a terme el raspallat, sota la supervisió dels monitors que, a més d’explicar-los la manera correcta de rentar-se les dents, també els recorden quins aliments són perjudicials per a les seves dents.

A més del Morrot, l’Escola Llar i l’Escola de Sant Roc també participen d’aquest programa que té per finalitat la promoció de la salut i la prevenció de les malalties buco-dentals entre els alumnes que es queden a dinar a l’escola. Es tracta d’una prova pilot iniciada amb els alumnes de 1r a 6è de primària d’aquests tres centres, però que és previst que properament s’ampliï als estudiants de la resta de franges d’edat i que s’implanti, ben aviat, a altres centres educatius de la comarca.

De moment, 270 alumnes participen de la campanya “Cuidem les dents” que ha posat en marxa el Consell Comarcal per a aquest curs 2014-2015.

 

 

Notícies relacionades: 

El servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa es converteix en el primer punt d’informació Eurodesk de les comarques gironines

 

Deixa un comentari