La Garrotxa aposta per les energies renovables amb un projecte de compra d’emissions de carboni a les noves calderes de biomassa

La Garrotxa aposta per les energies renovables. L’Associació Adrinoc i el Consorci SIGMA col·laboren en la convocatòria del projecte clima del Ministeri d’Agricultura pel qual es compraran emissions de carboni als propietaris de noves calderes que funcionin amb biomassa. Per inscriure’s cal trucar al consorci SIGMA amb data límit de 30 de març.


El Projecte BM-Rural treballa per transformar el sistema productiu cap a un model baix en carboni i incentiva l’energia renovable de la biomassa forestal i això afecta de ple la Garrotxa per segon any consecutiu.
Qui s’aculli al programa, percebrà 9 euros i 70 cèntims per cada tona de CO2 que no s’hagi emès en comparació a la caldera de gasoil o gas natural que tenia abans.
El projecte té recursos limitats i està dirigit a empreses i particulars que hi poden participar si han instal·lat la seva caldera de biomassa entre el 15 de febrer de l’any passat i el 31 de desembre del 2015.
El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha dit a OLOT TELEVISIÓ que “pels recursos limitats que té, es pot deixar fora algú i en aquest cas es prioritzaran les empreses” perquè generen més contaminació i si se sumen al projecte tindran més incidència. Així la Garrotxa aposta per la biomassa forestal, un dels punts forts de la comarca en l’àmbit de les energies renovables.

Notícies relacionades:
– Tot i la baixada del preu del petroli, s’aposta per les calderes de biomassa
– La Fageda remodela la planta de iogurts amb la introducció d’una caldera de biomassa i la futura construcció d’una nova fàbrica
– La Vall d’en Bas crearà una xarxa de calor de biomassa per generar ingressos a partir dels boscos municipals